Heb jij al gelezen vandaag?

stock-photo-78606949-reading-funny-book-1Ja, ik bedoel echt gelezen.
Nee, geen factuur, geen email. Nee, echt een boek! En dan bijvoorkeur een informatief boek.
Hoe zo dyslectisch?! Zeker als dyslect, zul je leeskilometers moeten blijven maken.
Juist als ondernemer met dyslexie moet je zo veel mogelijk lezen.

Hoe lang?
30 minuten. Als je merkt dat je na 10 tot 15 minuten al afdwaalt, pak dan even een glas water. Of wiebel even met je benen. Een beweging kan je hersenen weer op AAN zetten.
Sommige mensen beweren dat je na 25 minuten even moet bewegen. Dat is leuk voor mensen die zich 25 minuten kunnen concentreren. Er zijn mensen die zich nog geen 10 minuten op woorden kunnen concentreren en er zijn er ook die gemakkelijk 40 minuten of nog langer achter elkaar kunnen concentreren.

Concentratie:
Mocht het nu zo zijn dat je je echt heel moeilijk kunt concentreren, ga dan op een hometrainer zitten met je boek. De beweging kan er voor zorgen dat je concentratie boog langer wordt. Ook het tussendoor even bewegen kan helpen.
Bewegingen hoeven lang niet altijd heel groot te zijn om die concentratiebook te verlengen. Spelen met je pen oid kan ook al helpen.

Meervoudige Intelligentie en Leerstijlen meet hoe lang je geconcetreerd kun lezen:
Mocht je nu echt iets willen weten over hoe lang je geconcentreerd kunnen lezen of leren? Of hoevaak je een tekst moet lezen voor je er echt iets mee kunt doen, dan kun je de MILS test doen.

Plaats hier je reactie

avatar
  Subscribe  
Notify of